Пилешко филе в масло с лимони
Пилешки гърди в маслен сос с лимони, чесън и магданоз.
Пилешките гърди често притесняват домакините с готвенето си, защото има риск да станат много сухи и неприятни за хапване. Рецепта, с която се правят сочни и вкусни показва канала Всегда Вкусно, като кулинарите спретват пилешкото филе в маслен сос, който да придаде сочност; добавят чесън, лимон и магданоз за още апетитност, а готвенето на тиган преди печенето гарантира, че месото ще запази естествените си сокове във вътрешността си.
Първо се сгорещява олио в тиган и гърдите се запържват двустранно, като се поръсват със сол и пипер. В друг тиган се прави сос от лимони с подправки и масло. Гледайте видиеото по-горе, за да разберете как точно се приготвя. Следва запечатаните мръвки да се прехвърлят в тава, да се залеят с маслено-лимоновия сос и да се добавят чесънчета, резени лимон, наситнен магданоз и още сол и пипер при необходимост. Пъхват се във фурната на 180 градуса за 15 минути и после са готови за хапване. Можете да поднесете с гарнитура от бял ориз, който да полеете със соса от готвенето. А списък с точните продукти и стъпки на направа - вижте ТУК.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ