Пилешки гърди в лимоново-маслен сос
Печено пилешко в масло с лимонов сок и чесън.
Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 700 г филе от пилешки гърди (3 парчета пилешки гърди)
- сол и пипер
- 200 мл лимонов сок
- малко лук
- 3 с.л. захар
- 200 г масло
- листата на няколко стръка магданоз
- 6 скилидки чесън
- резени лимон
Начин на приготвяне:
1. Гърдите не изтънявайте и не начуквайте, за да остане филето сочно. Сгорещете олиото в тиган и на силен огън запечете филетата за по 3 минути от страна. Поръсвайте със сол и пипер. После намалете огъня и гответе по 3 минути от страна.
2. В друг тиган изсипете лимоновия сок и подгрейте до кипване. Рендосайте на ситно ренде около 5-10 грама лук в лимоновия сок.
3. Добавете захарта и бъркайте докато се разтвори. Гответе на слаб огън. Щом кипне добавете приблизително 1/3 от маслото, бъркайте докато се разтвори, после вкарайте втората третина, пак разтворете и след това добавете третата част. Поръсете с наситнен магданоз и оставете да ври 3 минути.
5. Филетата прехвърлете в тавичка. Не трябва да е голяма. Залейте с маслено-лимоновия сок и разпределете нарязан чесън и слайсове лимон.
6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 15 минути.
7. Сервирайте топлите пилешки гърди със заливка от соса и поръска от листенца пресен магданоз.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ