Пилешки гърди в плик с картофи, моркови и лук
Лесно пилешко в плик с гарнитура от картофи, лук, моркови и чесън.
Необходими продукти:
- 800 г пилешко филе
- 1 кг картофи
- 1 голяма или 2 по-малки глави лук
- 1 голям морков
- 2 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
- 4 с.л. олио
- плик за печене 45 см.
Начин на приготвяне:
1. Пилешки гърди нарежете на парчета с големината на 2 нормални хапки. Прехвърлете в купа.
2. Лука нарежете на полумесеци, моркова - на малки кубчета, а чесъна - на тънки кръгчета. Добавете към пилешкото.
3. Картофите обелете, измийте и нарежете на кубчета - една идея по-малки от хапка. Изсипете в купата при останалите компоненти на ястието.
4. Поръсете със сол и пипер щедро и разбъркайте хубаво.
5. Залейте с мазнината и размешайте отново.
6. Прехвърлете съдържанието на купата в плик за печене и затворете плика. Боцнете го веднъж с нож в средата, за да излиза част от горещия въздух по време на готвенето.
7. Пъхнете в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете около 40 минути.
8. Слез изваждане внимавайте с топлия въздух в плика, може да ви изгори, ако разкъсате с ръце. По желание поръсете с листа пресен копър или магданоз и сервирайте.
Източник: YouTube/Рустам Исмаилов
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ