Пилешко, увито в пандан
Средно | Порции 3
| Видяна: 2422
Ордьовър, подходящ и за основно.
Необходими продукти:
- 3 бр. пилешки гърди, обезкостени и нарязани на хапки
- 1 с.л. китайско вино за готвене
- 1 с.л. захар
- 1 с.л. сусамово олио
- 2 с.л. светъл соев сос
- 1/2 с.л. куркума
- 1 с.л. чесън на прах
- листа пандан, измити и изсушени
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте пилешкото с всички необходими продукти (без листата пандан и олиото за пържене), за поне 1/2 ч.
2. Увийте месото в лист пандан по предпочитан начин.
3. Изпържете на маслена баня увитото пилешко, докато листата пандан леко покафенеят, а месото се сготви напълно.
4. Извадете от мазнината, отцедете и поднесете.
Най-важните съставки
захар, Китайско вино , куркума, листа панданус, олио, пилешки гърди, светъл соев сос, сусамово олио, чесън на прах
Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 55 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ