Регистрация

Пилешко с картофи, сметана и ябълков сок

Пилешко с картофи, сметана и ябълков сок
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1143

Пилешки бутчета с бекон и картофи в сметанов сос с мед, ябълков сок и горчица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г бекон
  • 50 г масло
  • 4 цели пилешки бутчета
  • 150 г лук
  • 4 скилидки чесън
  • 500 г картофи
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 1 ч.л. чубрица или мащерка
  • 1 с.л. мед
  • 2 с.л. горчица
  • 250 мл ябълков сок
  • 200 мл течна млечна незаквасена готварска сметана
  • лимонова кора

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука, намачкайте чесъна, а картофите обелете (ако са стари - пресните си оставете с ципата) и нарежете на едро (четвъртини).

2. Нарежете бекона на правоъгълници и прехвърлете в тава с високи бордове или в голям тиган с капак и огнеупорни дръжки. Сложете на котлона и гответе няколко минути докато беконът се сгърчи. Извадете го с щипки от съда.

3. Добавете маслото и щом се разтопи, сложете в него бутчетата, разделени на горна и долна част. Гответе по 4 минути от страна на умерен огън. Извадете след това.

4. На тяхно място изсипете лука и гответе три минути. Добавете чесъна, гответе още минута като бъркате и прибавете картофите. Овкусете със сол и пипер, чубрица или мащерка и мед. Сипете горчицата и гответе и бъркайате 5 минути.

5. Налейте ябъловия сок, кипнете, оставете да къкри 2-3 минути, налейте и сметаната и върнете бутчетата и бекона в ястието. Изчакайте да кипне отново. Сложете капака.

6. Прехвърлете в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. След изваждане рендосайте кора от лимон върху ястието и поднесете.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта