Пилешки бутчета с мед по френски
Лесно | Порции 3
| Видяна: 2388
Печени бутчета с мед, чесън и лимонов сок.
Необходими продукти:
- 6 долни или 3 цели пилешки бутчета
- 1 с.л. мед
- 1 с.л. лимонов сок
- сол и черен пипер
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. зехтин за готвене
Начин на приготвяне:
1. Направете разрези в пилешките бутчета, но не чак до кокъл.
2. Сгорещете зехтина и гответе бутчета от всички страни в тиган само колкото да се запечатат.
3. Разтворете меда в малко топла вода, добавете подправките, намачкания чесън и лимоновия сок.
4. Подредете бутчетата в тавичка и залейте с овкусителя. Покрийте с фолио и печете 30 минути на 180 градуса. След това махнете фолиото и допечете за 10-тина минути.
5. Сервирайте със сезонни зеленчуци и любимата гарнитура.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 55 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ