Регистрация

Пилешко Строганов с гъби и лук

Пилешко Строганов с гъби и лук
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 1715

Пилешки хапки в гъбен сос или Бьоф Строганов с пилешко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 7 с.л. олио
  • 700 г пилешко филе/пилешки гърди
  • сол и пипер
  • 400 г пресни печурки
  • 30 г масло
  • 200 г лук - около 2 средни глави
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. брашно
  • 1/3 ч.л. млян черен пипер
  • 1 ч.л. сушен магданоз
  • 1 ч.л. с връх горчица
  • 100 мл вода
  • 200 мл млечна течна незаквасена готварска сметана
  • сол на вкус
  • листенца пресен магданоз

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото месо на хапки, поръсете със сол и пипер и разбъркайте. Оставете настрана.

2. Лука нарежете на полумесеци, а тях разделете на влакна. Гъбите почистете и също нарежете на полумесеци.

3. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган на силен огън и изсипете половината месца. Ако сложите всички заедно, ще пуснат прекалено много вода и няма да се запечатат добре. Затова гответе на два пъти по 4 минути всяка част и бъркайте непрестанно. Готовите мръвки прехвърлете в купа, сипете 1 с.л. олио и направете и втората част.

4. Сипете в тигана 2 с.л. олио и изсипете половината гъби. Гответе и бъркайте 5 минути, след това направете същото и с другата половина като пак добавите 2 с.л. мазнина. Гъбите вадете в купата при пилешкото.

5. Намалете огъня на умерен след като извадите гъбите. Пуснете бучката масло в тигана и щом се разтопи, добавете лука. Гответе и бъркайте 5 минути.

6. Оформете кладенче в средата на тигана и изсипете вътре намачкания или пресиран чесън. Добавете горчицата, черния пипер, брашното и магданоза. Бъркайте 1 минута.

7. Върнете гъбите и месото в ястието и залейте с вряла вода. Мешайте докато закъкри.

8. Сипете сметаната и опитайте на соленост. При необходимост - доовкусете. Щом закъкри, намалете огъня на слаб към умерен и оставете да се готви 4-5 минути.

9. Поръсете с листенца пресен магданоз и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта