Регистрация

Пилешки хапки с фъстъчено масло

Пилешки хапки с фъстъчено масло
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 838

Фъстъчено пиле в сос от фъстъчено масло със соев сос и добавка на зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 900 г пържоли от пилешкии бутчета без кожа и кост
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • 1 ч.л. сух кориандър
  • 1/3 ч.л. лют пипер
  • 3 с.л. олио
  • 1 голяма глава лук
  • 4-6 скилидки чесън
  • 900 мл вода
  • 250 г фъстъчено масло
  • 200 мл светъл соев сос
  • 1 червена и 1 зелена сладка чушка
  • 2 малки тиквички
  • 100 г белени фъстъци (може печени, сушени или сурови)
  • листенца магданоз

Начин на приготвяне:

1. Пилешките пържоли разрежете на парчета колкото 3 хапки всяко. Изсипете в купа, поръсете със солта, сладкия пипер, кориандъра и лютия пипер. Оставете настрана.

2. Лука нарежете на немалки кубчета, а чесъна силно наситнете.

3. Сгорещете олиото на силен огън в голям тиган. Изсипете мръвките, гответе и бъркайте 6 минути докато се запечатат. Извадете с щипки и на намалете огъня на среден.

4. Изсипете лука в тигана, бъркайте три минути, след това добавете чесъна и гответе още 1 минута.

5. Налейте водата - добре е ако е вряла или поне много топла. Добавете фъстъченото масло и бъркайте докато се превърне в гладък сос.

6. Налейте соевия сос и щом сместа кипне, върнете месцата в нея. Оставете да се готвят 10-15 минути под капак като леко намалите огъня, за да стане умерен към слаб.

7. През това време почистете чушките и ги нарежете на кубчета. Тиквичките разполовете по дължина, след това всяка половина разполовете по дължина на четвъртини и нарежете на кубчета.

8. Прибавете зеленчуците в ястието, прибавете фъстъците, разбъркайте и оставете да се готви под капак 25 минути.

9. Прехвърлете в индивидуални порции, поръсете с фъстъци и листа магданоз за украса.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта