Пилешко по български
Пилешки гърди в бира.
Необходими продукти:
- 4 резена пилешки гърди
- 1 средна глава червен лук
- 2 с.л. бяло брашно
- 1 ч.л. сладък червен пипер
- 3с.л. зехтин
- 1 с.л. пресен магданоз
- 1 чаша тъмна бира
- сол
- смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
1. В дълбок тиган сгорещете олиото.
2. Нарежете наедро лука и запържете леко в сгорещеното олио.
3. Прибавете парчетата пилешко и изпържете от двете страни до златисто-кафяво.
4. Сложете пилешките гърди с лука в чиния и покрийте, за да не изстива.
5. Прибавете още 1 с.л. зехтин, ако е необходимо, сложете брашното и разбъркайте докато се получи бял сос.
6. Прибавете червения пипер и продължавайте да бъркате, докато се разтвори в соса, прибавете бирата, пилешкото с лука, сол, червен пипер и магданоз. Намалете огъня до слаб и гответе до около 30 мин.
7. Поднесете топло. Може да сервирате с варен бял ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ