Пилешко къри с домати и лук
Индийска пилешка яхния.
Необходими продукти:
- 4 домата
- 2 глави лук
- 1 люта чушка
- 10-тина стръка пресен кориандър
- 3 с.л. олио
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. рендосан пресен джинджифил
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. червен пипер
- 1/2 ч.л. къри на прах
- 1/2 ч.л. джинджифил на прах
- 3 дафинови листа
- 2-3 зрънца зелен кардамон (ако имате)
- 1 ч.л. сол
- 800 г пилешки гърди
- 2 с.л. гарам масала
- 450 мл вода или пилешки бульон
Начин на приготвяне:
1. Направете си заготовки като нарежете лука на тънки полумесеци, доматите - на кубчета, а пилешките гърди на едри парчета. Наситнете чесъна, лютото чушле и кориандъра.
2. Сгорещете олиото в тенджера и запържете лука за 3 минути. Добавете чесъна и джинджифила и гответе още минута на умерен огън.
3. Добавете доматените кубчета, разбъркайте хубаво и захлупете под капак да се готви 4 минути.
4. Овкусете с червения и черния пипер, кърито на прах, джинджифила на прах, дафиновите листа и кардамона. Посолете. Добавете наситнената люта чушка и разбърквайте минута докато се смесят ароматите. После вкарайте в ястието и пилешкото месо и оставете под капак за 1 минута.
5. Овкусете с гарам масалата, разбъркайте и задушете за 3 минути. Налейте водата, размешайте хубаво и оставете да къкри под капак за 15 минути.
6. Овкусете с кориандъра, разбъркайте, оставете без капак за минута и разпределете в порции. Сервирайте с поръска от листа пресен кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ