Къри от пилешки бутчета с домати
Пилешки бутчета по индийски в зеленчуков сос с подправки и лют акцент.
Необходими продукти:
- 5 с.л. олио
- 2 сухи люти чушлета
- 2 дафинови листа
- 3 зрънца кардамон
- 1 ч.л. кимион на зърна
- 1 голяма глава лук
- 4 скилидки чесън
- 1 с.л. рендосан пресен джинджифил
- 1 ч.л. куркума
- 1 ч.л. лют пипер
- 1 кг долни пилешки бутчета
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. млян кориандър
- 1 ч.л. къри на прах
- 200 г домати
- 100 мл вода
- 1 ч.л. гарам масала, ако имате
- листа магданоз
Начин на приготвяне:
1. Олиото изсипете в тиган и подгрейте на умерен огън. Нарежете лука на кубчета.
2. Добавете сухите чушки, дафиновите листа, кардамона и зърната кимион. Бъркайте 3 минути.
3. Изсипете лука и гответе 4 минути. Добавете намачкания чесън и рендосания джинджифил. Поръсете куркумата и лютия пипер и бъркайте още 2 минути.
4. Вкрайате пилешките бутчета в ястието, поръсете със сол и оставете да се готвят 5 минути.
5. Овкусете с кориандъра и кърито и прибавете нарязаните на ситни кубчета домати. Размешайте и оставете под капак за 10 минути като намалите огъня на умерен към слаб.
6. Извадете дафиновите листа и обърнете бутчетата, за да се сготвят хубаво и от долната страна. Сложете капака за 5-6 минути.
7. Налейте водата. Щом кипне пак похлупете за 5 минути.
8. Поръсете с гарам масала, ако имате. Разпределете в индивидуални порции и украсете с листенца магданоз.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ