Пържолки с кисело зеле на фурна
Печено мазно свинско месо с лук и зеле - едно страхотно зимно народно предложение.
Необходими продукти:
- 3-4 по-тлъсти пържолки
- Кисело зеле
- 2 глави кромид лук
- 3-4 скилидки чесън
- 10-тина зърна черен пипер
- Аз имах изостанали и няколко гъбки печурки
- 1 морков
- 5-6 с.л. олио
Начин на приготвяне:
* Проверете дали зелето не е прекалено кисело или солено, ако е така, предварително го изкиснете.
Задушете ситно нарязаните лук и морков (не забравяйте и гъбите, ако ще слагате такива) в олиото. Добавете към тях и нарязаното кисело зеленце и задушавайте за около 15 мин. Добавете скилидките чесън, зърната черен пипер и ги прехвърлете в тавичката. Добавете пържолките и гответе в предварително загрята на 180 градуса фурна, до готовност.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ