Пилешки хапки по индийски с кисело мляко и ориз
Индийско пилешко с подправки и сос с домати и кисело мляко.
Необходими продукти:
- 450-500 г пилешки гърди
- 200 мл кисело мляко
- 1 с.л. гарам масала
- 1 ч.л. кориандър на прах
- 1 ч.л. рендосан на ситно пресен джинджифил
- 1/2 ч.л. кимион
- лют пипер на вкус
- щипка канела
- 4 скилидки чесън
- 200 мл доматен сос
- 1 глава лук
- 1 с.л. олио
- 1 с.л. захар
- 1 ч.ч. ориз
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо нарежете на големи хапки.
2. Намачкайте чесъна в купа, добавете джинджифила, канела, кимион, гарам масала, кориандър и лют пипер. Залейте с киселото мляко и разбъркайте.
3. Накиснете в получената смес месото и приберете в хладилник за 1-10 часа.
4. Наситнете лука и го запържете в олиото. Добавете месото, без да го отцеждате от маринатата. Щом се посготви или започне да залепва за дъното на тигана, добавете доматения сос и захарта. Сипете и 2 с.л. от маринатата и гответе до пълно разваряване на мръвките.
5. Направете си традиционен бял ориз за основа на ястието. Готовото месо сервирайте върху ориза, като сипете и от соса. За финал можете да поръсите с пресни листа кориандър, ако разполагате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ