Пилешки рулца със сирене и гъби
Пълнени пилешки гърди със спанак и рикота.
Необходими продукти:
- 300 грама спанак
- 2 бр. пилешки гърди
- 200 грама сирене рикота или 150 гр бяло сирене
- 100 грама кашкавал
- черен пипер на вкус
- морска сол на вкус
- 3-4 супени лъжици олио
- 100 лм бяло сухо вино
- 50 мл коняк
- 50 мл вода
- сока на един лимон
- 7-8 гъби печурки
Начин на приготвяне:
Пилешките гърди се начукват в плик (за да не се разкъсат) и се подправят със сол и черен пипер на вкус.
Почистваме и нарязваме спанака. Задушаваме го за 2-3 минути с две лъжици олио, докато леко омекне. Махаме го от котлона и добавяме рикотата (или натрошеното бяло сирене), както и настъргания на едро кашкавал.
Върху приготвените пилешки гърди поставяме от спаначената смес. Завиваме ги на руло и на места защипваме с клечки за зъби, за да не изтече от плънката.
В тавичка, предварително намазана с олио, подреждаме рулцата, заливаме ги с течните съставки (лимоновия сок, коняка, виното, водата) и печем във фурна, загрята на 200 градуса около 40 минути. Десет минути преди да ги извадим, около тях поставяме цели гъбите, които ще ползваме за гарниране на ястието.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ