Печени броколи с моцарела
Броколи на фурна с яйчена заливка, моцарела и картофена основа - една различна вегетарианска муска или мусака без месо.
Необходими продукти:
- 1 голяма глава броколи
- вода
- 1 с.л. мляко
- 1 ч.л. сол
- 2 големи картофа
- 1-2 с.л. растителна мазнина за намасляване на тавата
- 3 яйца + 50 мл мляко
- сол и пипер
- 2 топки моцарела - около 200-250 г общо
Начин на приготвяне:
1. Разрежете броколито на съцветия и отстранете кочана. Ако цветчетата са прекалено големи, разполовете ги огледално.
2. Измийте броколите, прехвърлете в тенджера и залейте с вода. Добавете 1 с.л. мляко и 1 ч.л. сол. Сложете на котлона да кипват на умерен огън. 2 минути след като са заврели, трябва да махнете.
3. През това време обелете картофите, измийте ги и ги нарежете на кръгчета, малко по-дебели от чипс. Прехвърлете в купа и залейте с вода.
4. Намазнете дъното и стените на йенска тенджера с олио. Подредете на дъното 2/3 от картофените кръгчета като застъпвате наполовина.
5. Готовите броколи изсипете в гевгир и залейте с течаща студена вода, за да спрете процеса на варене. Изсипете ги върху картофите. Можете с ръце да ги обърнете с цветчето нагоре, като не е необходимо да са на един ред - може да се получи и по-дебел пласт.
6. Наредете останалите шайби картофи встрани, залепени по стените на тавата.
7. Разбийте яйцата с 50 мл мляко, сол и пипер. Злейте ястието.
8. Нарежете моцарелата на кръгчета и подредете върху броколите.
9. Пъхнете в студена фурна и пуснете на 180 градуса. Ако сгорещите печката предварително, рискувате йена гласът да се спука. Гответе 40 минути.
10. Извадете, охладете леко и нарежете с шпатула като парчета за мусака. Сервирайте топло.
Източник: YouTube/Schnelles Rezept
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ