Пилешки жулиени с гъби, лук и сметана
Пилешки хапки в сметанов сос с гъби и лук.
Необходими продукти:
- 3 с.л. олио
- 30 г масло
- 500 г пресни печурки
- 500 г пилешко филе
- сол и пипер
- 1 глава лук
- 1 с.л. брашно
- листата на връзка магданоз
- 100 мл течна млечна незаквасена готварска сметана
- 200 мл заквасена сметана
- 150 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на малки хапки гъбите, лука наситнете, а пилешкото месо нарежете на хапчици.
2. В голям тиган с незалепващо покритие сгорещете на силен огън 1 с.л. олио, добавете 15 г масло и изсипете половината от гъбите. Гответе при непрестанно бъркане 4 минути и извадете в отделен съд. Повторете същото с олиото, маслото и другата половина гъби.
3. След като извадите всичките гъби, сипете 1 с.л. олио и изсипете в тигана пилешките жулиени. Гответе и бъркайте 4 минути.
4. Добавете лука, размешайте, намалете огъня на умерен към слаб и сложете капак. Гответе 4 минути.
5. Овкусете със сол и пипер, върнете гъбите, поръсете брашното, разбъркайте и залейте с двата вида сметана. Изчакайте да кипне, намалете огъня на слаб и сложете капак. Оставете да се готви 5 минути.
6. Добавете наситнения магданоз, размешайте, рендосайте отгоре кашкавала, сложете капака и спрете огъня. Оставете на котлона за 3 минути. След това можете да сервирате.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ