Регистрация

Пилешки гърди с чеснов сос



Пилешки гърди с чеснов сос
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1353

Пилешко филе със сушени домати, босилек и сос Айоли.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 10.04.2018

Печените пилешки гърди на грил често стават сухи и имат крещяща нужда от сос, за да могат да се хапват с лекота и апетит. В тази рецепта не е нужно да ги изсушавате нарочно, но пък нищо не пречи да ги сервирате с приятен сос на чеснова основа с добавка от ароматни подправки и сушени домати.

Пилешките гърди се готвят по най-лесния начин - изтъняват се като се режат на половина през дебелината, след това се овкусяват със сол и пипер, покапват се със зехтин и се пекат на скара, барбекю или наребрен тиган. След като се охладят, се режат на по-малки филенца.

Сосът е на основата на сос Айоли. За него голямо количество чесън се намачква със сол и зехтин или олио докато се получи гъста и силно ароматна чеснова паста. Лора и Стоян я обогатяват с добавка от наситнен пресен босилек, пушен пипер, риган и наситнени сушени домати от буркан със зехтин.

Ястието се сервира като гъстия сос поляга на дъното на чиния, а върху него се редят пилешки хапчици.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта