Пилешки гърди със спанак и крем сирене
Печено пилешко филе със спанак и сирена.
Необходими продукти:
- 1 комплект пилешки гърди или 2 дебели пържоли от пилешки гърди (около 500-600 г общо)
- 1 опаковка крем сирене
- 100 г спанак
- 60 г кашкавал
- 2-3 скилидки чесън
- сол и пипер на вкус
- 30 г масло
- 1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Разделете гърдите на лява и дясна Трябва да се дебели и сочни. Направете по 4-5 напречни разреза във всяка гърда без да срязвате месото до край. Обтрийте със сол и пипер.
2. Почистете спанака, измийте го и го задушете в маслото. Щом намали обема си на 2/3 добавете крем сиренето и намачкания чесън и разбъркайте добре.
3. Така получената плънка разпределете плътно между нарезите, а ако остане - намажете и отгоре. Прехвърлете парчетата месо в тава, застлана с хартия за печене.
4. Рендосайте кашкавала и поръсете отгоре. По желание поръсете с червен или лют пипер или индийско орехче.
5. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 25 минути. Оставете да починат 3-4 минути преди поднасяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ