Регистрация

Пилешки гърди в сметана с извара и домати

Пилешки гърди в сметана с извара и домати
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1212

Печено пилешко в сметанов сос с лук, чери домати и извара.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 50 г извара
  • листата на връзка магданоз
  • 3 стръка пресен лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 с.л. горчица
  • по 2/3 ч.л. кимион, риган, босилек, сол и пипер
  • 250 мл готварска течна млечна незаквасена сметана
  • 1 кг пилешки гърди (2 комплекта или 4 сочни пилешки пържоли от гърди - дебели) + сол и пипер
  • 2 с.л. олио
  • 12 чери домата
  • 80 г кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Гърдите разделете на 4 парчета, които трябва да са дебели и сочни. Поръсете двустранно със сол и пипер и оставете настрана.

2. Пригответе заливката като в купа смесите наситнените листа на магданоза с наситнения пресен лук, изварата, намачкания чесън и горчицата. Добавете подправките и залейте със сметаната. Разбъркайте хуаво.

3. Сгорещете олиото в тиган на много силна температура. Запечатайте гърдите за по 3 минути от страна на силен огън. Прехвърлете в малка тава, за да се подредят почти плътно.

4. Разполовете чери доматите и вкарайте в луфтовете между месото. Отгоре залейте със сметановия сос.

5. Поръсете рендосания кашкавал и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта