Пилешки гърди в сметана с извара и домати
Печено пилешко в сметанов сос с лук, чери домати и извара.
Необходими продукти:
- 50 г извара
- листата на връзка магданоз
- 3 стръка пресен лук
- 2-3 скилидки чесън
- 1 с.л. горчица
- по 2/3 ч.л. кимион, риган, босилек, сол и пипер
- 250 мл готварска течна млечна незаквасена сметана
- 1 кг пилешки гърди (2 комплекта или 4 сочни пилешки пържоли от гърди - дебели) + сол и пипер
- 2 с.л. олио
- 12 чери домата
- 80 г кашкавал
Начин на приготвяне:
1. Гърдите разделете на 4 парчета, които трябва да са дебели и сочни. Поръсете двустранно със сол и пипер и оставете настрана.
2. Пригответе заливката като в купа смесите наситнените листа на магданоза с наситнения пресен лук, изварата, намачкания чесън и горчицата. Добавете подправките и залейте със сметаната. Разбъркайте хуаво.
3. Сгорещете олиото в тиган на много силна температура. Запечатайте гърдите за по 3 минути от страна на силен огън. Прехвърлете в малка тава, за да се подредят почти плътно.
4. Разполовете чери доматите и вкарайте в луфтовете между месото. Отгоре залейте със сметановия сос.
5. Поръсете рендосания кашкавал и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ