Регистрация

Пилешки бутчета с ориз и зеленчуци



Пилешки бутчета с ориз и зеленчуци
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 3300

Печени пилешки бутчета на фурна с ориз, лук и моркови.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Семейна вечеря с пилешко и ориз, приготвена по българска традиция с лучена запръжка показват кулинарните от канала Хапка по хапка. Това е познатото печено пиле с ориз, но от птицата се използва само най-вкусното месо - това на бутчетата. А ястието се прави както си трябва - веднъж с варене, веднъж с пържене и после с финално запичане на всичко заедно.

Пилешките бутчета се измиват и се сваряват във вода, подправена с наситнена глава лук, черен пипер и още зеленчуци по желание. Когато месото е готово, се вади. Приготвя се запръжка от лук и морков, добавя се ориз и се пържи докато зърната станат прозрачни. В тавичка се изсипва оризът, добавят се сварените бутчета, налива се бульон от готвенето на месото и се поръсва щедро с подправки на вкус. Запича се на фурна и се сервира.

Да си оближе пръстите човек - семпло, вкусно и народно.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
2
2 едвам
2
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта