Пилешки бутчета с бира и лук
Печени бутчета в бульон и бира.
Пилешките бутчета на фурна са лесно решение за храна, която почти не изисква човешка намеса, за да се сготви. Именно такава рецепта показват в канала Dazzle Spoon - печени пилешки бутчета с подправки, глава лук, бира и бульон, които се спретват за 10-тина минути и след това се изчакват до изпичане.
Бутчетата се слагат в тава едно до друго. Заливат се с литър бульон. Ако нямате домашен, то директно можете в топла вода да разтворите кубче гъбен и кубче и половина пилешки бульон. Встрани от бутчетата се пуска нарязана на едри парчета глава лук и няколко зрънца бахар, а месото се поръсва с чевен пипер и сол. Можете да сложите и други подправки по желание.
На финала се налива бирата, като внимавате да не отмиете поръската от подправки. После тавата се пъхва в предварително загрята на 200-220 градуса фурна за около час. След изваждане поднесете с част от соса на готвенето, който е много апетитен. Ако имате бял ориз или намакани сварени картофи, то и гарнитурата е готова. Гледайте видеото, за да видите как се прави това лесно делнично ястие.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ