Пилешки бутчета в бутер тесто
Пай от бутер тесто с цели пилешки бутчета с чери домати и лимон.
Необходими продукти:
- 6 долни пилешки бутчета (наричани още парти бутчета)
- 1 ч.л. сух риган
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. сол
- 3 скилидки чесън
- 2 с.л. олио или зехтин за готвене
- 1 пакет бутер тесто
- 1/2 лимон
- 6-8 чери доматчета или други дребни домати
- 1 жълтък + 1 ч.л. вода
- 50 г кашкавал
- магданоз за поръсване по желание при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Пилешките крачета прехвърлете в купа, посипете с ригана, солта и пипера и намачкания чесън. Залейте с олиото и разбъркайте добре. Оставете настрани да се овкусят.
2. Покрийте кръгла неголяма тава с хартия за печене, така че хартиеното фолио да стърчи извън ръбовете на тавата. Отгоре положете бутер тестото.
3. В средата на тестото разпределете бутчетата. Между тях сложете резени лимон и разполовени чери домати. Залейте със соса, изтекъл в съда от овкусяването на бутчетата.
4. Захлупете висящите краища на бутер тестото върху част от бутчетата. Трябва да се получи нещо като гърненце от тесто с голям отвор в средата. Намажете краищата на тестото с разбит жълтък с вода.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути.
6. Извадете, обърнете бутчетата, ако е възможно, и пъхнете във фурната за още 10 минути като намалите на 160 градуса и пуснете вентилатор.
7. Поръсете с рендосания кашкавал, върнете в изключена фурна за още 2-3 минути. После е готово за сервиране. По желание поръсете с листенца магданоз за разкош.
Източник: YouTube/ДНЕВНИК ДОМОХАЗЯЙКИ
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ