Пилешка супа на едро
Диетична супа с пилешко, моркови и целина.
Необходими продукти:
- 400 г пилешки гърди
- 2 големи моркова
- 2 стебла целина
- 1 глава лук
- 20 г масло
- 2 с.л. олио
- сол и пипер на вкус
- пресен магданоз за поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
1. Нарежете пилешките гърди на филенца, прехвърлете ги в тенджера и залейте с 1 литър вода. Оставете да се варят, отпенете след завиране и гответе 20 минути, през което време:
2. Измийте морковите и с белачка за картофи ги нарежете на плоски лентички. Същото направете и със стръковете целина.
3. Лука нарежете на полумесеци.
4. В тиган сгорещете маслото и олиото и запържете в тях зеленчуците. Когато попият мазнината и се позапържат, гребнете от бульона на месото 1 черпак, изсипете в тигана, разбъркайте и след това пресипете запръжката в тенджерата при пилешкото. Оставете да ври още 10 минути.
5. Овкусете със сол и пипер и махнете от огъня. Поднесете топла, с поръска от магданоз и филийки или питки хляб за компания, ако не държите това да е най-диетичната супа на света.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ