Регистрация

Пилешка супа с кафиол и картофи

Пилешка супа с кафиол и картофи
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1209

Супа от пилешки гърди със зеленчуци и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол
  • 400 г пилешки гърди
  • бахар, черен пипер и дафинов лист за пилешкия бульон
  • корен целина по желание
  • 2 моркова
  • 2-3 картофа
  • 2 глави лук
  • 1 домат
  • сол и пипер на вкус
  • пресен магданоз и заквасена смеана по желание за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. В тенджера сложете пилешкото месо, залейте с 1,5 литра вода и пуснете подправките - бахар, черен пипер и дафинов лист. В марля или директно в бульона пуснете също 1 морков, глава лук и целина, нарязани на едро. Оставете да се вари под капак около 1 час след кипването.

2. Карфиола накъсайте на съцветия. Картофите обелете и нарежете на малки кубчета. Наситнете лука и моркова.

3. Когато пилешките гърди са готови, извадете от бульона, прецедете го и го върнете в тенджерата. Добавете вода докато общата течност стане 1,3 литра. Пуснете вътре картофите и захлупете. Оставете да се варят 20 минути.

4. През това време изчакайте пилешкото да се охлади и го накъсайте на влакна или нарежете на малки хапки. Върнете го в ястието.

5. Добавете лука, моркова и карфиола. Оставете да се вари още 10 минути.

6. След това обелете домата и директно го нарежете в супата. Махнете от огъня, овкусете със сол и пипер и добавете пресен магданоз.

7. Сервирайте със заквасена сметана и крутони по желание като можете да украсите с магданоз.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта