Пилешка супа с кафиол и картофи
Супа от пилешки гърди със зеленчуци и подправки.
Необходими продукти:
- 1 глава карфиол
- 400 г пилешки гърди
- бахар, черен пипер и дафинов лист за пилешкия бульон
- корен целина по желание
- 2 моркова
- 2-3 картофа
- 2 глави лук
- 1 домат
- сол и пипер на вкус
- пресен магданоз и заквасена смеана по желание за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. В тенджера сложете пилешкото месо, залейте с 1,5 литра вода и пуснете подправките - бахар, черен пипер и дафинов лист. В марля или директно в бульона пуснете също 1 морков, глава лук и целина, нарязани на едро. Оставете да се вари под капак около 1 час след кипването.
2. Карфиола накъсайте на съцветия. Картофите обелете и нарежете на малки кубчета. Наситнете лука и моркова.
3. Когато пилешките гърди са готови, извадете от бульона, прецедете го и го върнете в тенджерата. Добавете вода докато общата течност стане 1,3 литра. Пуснете вътре картофите и захлупете. Оставете да се варят 20 минути.
4. През това време изчакайте пилешкото да се охлади и го накъсайте на влакна или нарежете на малки хапки. Върнете го в ястието.
5. Добавете лука, моркова и карфиола. Оставете да се вари още 10 минути.
6. След това обелете домата и директно го нарежете в супата. Махнете от огъня, овкусете със сол и пипер и добавете пресен магданоз.
7. Сервирайте със заквасена сметана и крутони по желание като можете да украсите с магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ