Пилешка супа с ориз
Свежа питателна супа с месце.
Необходими продукти:
- някакво останало пилешко, печено или варено, около 1 1/2 ч, накъсано
- консерва цели домати, нарязани, запазете сока
- 1 ч ориз
- 1/2 зелка, нарязана на кубчета
- 2 ч домашен пилешки бульон
- 1 глава лук, ситно нарязан
- 2 връзки целина, ситно нарязана
- 2 моркова, ситно нарязани
- 3 с.л. магданоз, нарязан
- 2 бири
- 1-2 с.л. пушен червен пипер
- сол и пипер, на вкус
- едро смлян лют червен пипер, на вкус
- зехтин
- малко червен винен оцет
Начин на приготвяне:
1. Загрейте лъжица-две зехтин в голяма тенджера.
2. Добавете ситно нарязания лук, целината и морковите. Бъркайте от време на време и гответе до омекване.
3. Когато стане готово, добавете зелето и разбъркайте. Сотирайте няколко минути докато зелето е почти готово.
4. След това сложете доматите със сока им, пилето, бульона, ориза и бирата. Оставете за заври. Щом започне да къкри, сложете червения пипер, сол, пипер и лют пипер на вкус. В самия край, когато оризът се сготви и супата се е сгъстила малко, добавете малко оцет.
Източник: opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ