Пикантна бобена салата с цвекло
Предястие с подлютен бял боб, варено цвекло, гъби и лук.
Необходими продукти:
- 1 глава варено цвекло
- 1 консерва бял боб
- 1 глава лук
- 100 грама печурки (може от буркан)
- 2 с.л. олио
- чили сос по желание
- сол, черен пипер и пресни подправки на вкус
Начин на приготвяне:
1. Рендосайте цвеклото и го осолете.
2. Наситнете лука, а гъбите нарежете на полумесеци.
3. Сгорещете мазнината, запържете в нея лука до златисто, а след това добавете гъбите и гответе докато омекнат. На вече спрян огън овкусете със сол и пипер.
4. Отцедете боба от течността на консервата.
5. Сглобете салатата на редове - на първи ред сложете половината от цвеклото, върху него гъбите с лука, после боба и след това другата половина цвекло.
6. Полейте с чили сос и украсете с пресни билки по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ