Пържена бобена салата
Гарнитура от пържен боб с моркови и лук.
Необходими продукти:
- 1 голяма консерва боб (около 560 г чисто съдържание)
- 400 г моркови
- 4 домата
- 3 глави лук
- сол и пипер на вкус
- джоджен на вкус
- 50 г масло
- листа целина и/или магданоз
- 4 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Наситнете лука, морковите обелете и рендосайте на едро ренде.
2. Доматите обелете и рендосайте. Отцедете водата от получената лютеница.
3. Сгорещете олиото в тиган и добавете лука. Гответе 2-3 минути до прозрачност, добавете и морковите и гответе още няколко минути.
4. Отцедете боба от сока на консервата и прибавете в тигана. Залейте с доматите и поръсете с джоджен. Оставете да се готви докато течността изври.
5. Махнете от котлона и веднага добавете маслото и целината (или магданозените листенца). Разбъркайте докато маслото се разтопи, опитайте как е на соленост (защото консервирте обикновено са щедро овкусени) и добавете още подправки при нужда.
6. Сервирайте като гарнитура или тежка салата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ