Постен ордьовър с черен боб
Мексиканска бобена салата с черен боб, орехи и чили.
Бон Апети
Излъчен на 09.03.2017
Правим си бърза и лесна салата с черен боб от консерва и пикантна нотка. В чопър слагаме орехови ядки и към тях добавяме отцедените зърна боб от консерва. Следва да пюрираме заедно и да добавим чили на прах, пушен червен пипер и кимион. Така бобения пастет започва да ухае на скара, въпреки че в рецептата няма животински продукти. Добавяме пресен лук и лимонов сок и разбъркваме вскичко заедно.
Отделно придотвяме разполовени чери домати с босилек, а накрая сглабяме предястието. В листа зелена салата слагаме от бобената смес и отгоре редим ароматни чери домати. Това предястие може да мине и за елегантна гарнитура към някоя печена мръвка. Ако обаче сте на пости и искате да го използвате за основно, предвидете си двойно количество продукти и някакъв хляб, върху който да се намаже постния пастет.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ