Печен хотдог от тесто за пица
Домашни кренвиршки с готово тесто.
Необходими продукти:
- 6 кренвирша
- 1 пакет тесто (готово - от тези за пици и мекици)
- брашно за премесване
- вода и сода (около 50 грама)
- 1 жълтък
- моркса сол или кашкавал, или семена за коричката
Начин на приготвяне:
1. Премесете тестото и го разделете на 6 парчета.
2. Разстелете едно парче на дълъг фитил. Вземете кренвирш и увийте фитила около него като започнете на 2 пръста от началото и приключите на толкова от другия край. Тестото трябва да е плътно увито около кренвирша без да се застъпва. Когато сте готови с първия, повторете упражнението и с останалите 5 броя.
3. Кипнете вода в касерола, разтворете содата и пускайте по отделно всяка кифличка с кренвирш да се вари за по минута. Вадете в тава, застлана с хартия за печене.
4. Намажете кренвиршките с разбит жълтък и отгоре поръсете добавка по желание - рендосано сирене, семена, наситнени пресни подправки, едра сол, шарена сол, шайби колбас или друго.
5. Печете в предварително загрята фурна на 230 градуса за 12-15 минути. По кората ще познаете кога са готови хотдозите.
6. Поднесете с любимия сос и салата по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ