Печен заек с ориз и масло
Заешко с кисело мляко и индийски подправки с ориз и карамелен лук.
Бон Апети
Излъчен на 29.04.2016
Оригинална рецепта за заешко месо с гарнитура ни трогва с крайния си резултат. Парчетата заешко месо се мариноват в страхотен индийски сос, който всеки може да приготви у дома си и да маринова в него и други меса по избор. В кисело мляко се разбива микс от чили на прах, карамфил, кардамон, куркума, мента, чесън и джинджифил, а след това сместа се натрива в месцето и се оставя да го овкуси. И докато зайчето се ароматизира на благоуханния букет, се приготвя гарнитурата - от карамелизиран на тиган лук и сварен ориз. На финала в тенджера или гювеч се подрежда първо заешкото месо, после половината от ориза, овкусява се с мента и канела, изсипва се пласта от карамелизиран лук и се захлупва с останалия ориз. Най-накрая се нареждат и късчета масло и така сглобената заешка манджичка влиза да се запече заедно. Предполагам и вие вече точите лиги за тази вкусотия... Вижте как се прави:
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ