Печен грейпфрут с масло и канела
Греипфрут с масло и карамелена коричка на фурна.
Необходими продукти:
- 2 с.л. масло
- 50 г захар
- 10 г канела
- 1 грейпфрут
Начин на приготвяне:
1. Смесете захарта и канелата в купа. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса.
2. Разтопете маслото на водна баня и го налейте към канелената захар.
3. Разрежете грейпфрута на две половини през ширината. Обърнете всяка от тях със сърцевината нагоре и с нож леко разделете парченцата едно т друго, без да ги вадите или отделяте от кората.
4. В получените пространства между парченцата вакрайте максимално възможно количество от омаслената захар. Останалото количество разпределете отгоре върху сърцевината на плода.
5. Приберете своеобразните чашки от грейпфрут в тава и запечете за 10-тина минути докато се карамелизира хубаво кората.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ