Кекс с грейпфрут и портокал
Кекс с карамелена коричка и цитрусови плодове.
Бон Апети
Излъчен на 05.02.2018
Цитрусов кекс с цели резени портокал, грейпфрут, лимон и лайм, запечатани под апетитна коричка от мед и карамел готвят Лора и Стоян, за да покажат как се прави красив зимен плодов сладкиш, ухаещ на цитруси, ванилия и кардамон.
Първо се захващаме с карамела като подгряваме захар и мед с масло до получаването на карамел. Него изливаме в кръгла тава и заравняваме. Следва да отрежем кръгчета портокали, грейпфрути и лимони с все кората от плодове, които предварително сме изчистили доста добре. Редим кръгчетата вурху карамела с леко застъпване, за да се получи красива шарка. Останалата част от плодовете изстискваме през цедка докато съберем 130 мл сок.
Продължаваме с тестото. Разбиваме яйца с бяла и ванилова захар, добавяме кардамон и зехтн, цитрусовия сок, а след това вкарваме брашното и бакпулвера. Полученото тесто изсипваме в тавичката с карамел и плодови резени и след това запичаме за 30 минути. Изчакваме кексът да се охлади, после обръщаме в поднос и покапваме с още мед. Изглежда идеално и е също така вкусен.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ