Регистрация

Печено свинско с ориз и млечен сос

Печено свинско с ориз и млечен сос
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 1178

Свинско на фурна с гарнитура от ориз и заливка от млечен сос с чесън и краставица.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1-1,3 кг. парче свинско месо
  • 1,5 ч.ч. ориз
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 1 глава лук
  • 1,5 с.л. универсална зеленчукова подправка (тип вегетина)
  • сол и черен пипер
  • 6 с.л. олио
  • 4 ч.ч. вода или бульон
  • лют пипер по желание
  • 1/2 кофичка кисело мляко
  • 1/2 краставица
  • 4 скилидки чесън
  • прясна подправка по избор (босилек, мащерка, мента или копър)

Начин на приготвяне:

1. Месото обтрийте хубаво със сол и пипер. Покапете с 2 с.л. олио. Сгорещете тиган и запечатайте мръвката от всички страни за по 1:30 минути. След това прехвърлете в лист алуминиево фолио, по желание поръсете с лют пипер и завийте. Пъхнете да се пече на 200 градуса за 40-60 минути.

2. Лука наситнете, запържете в касерола с 2 с.л. олио. Сложете измития ориз при запържения лук и гответе до прозрачност. Залейте с бульона или водата, добавете още 1-2 с.л. олио, доматеното пюре, универсалната подправка и още черен пипер по желание. Гответе 5 минути на умерен огън.

3. Прехвърлете ориза в тавичка и пъхнете във фурната да се допече заедно с месото. Щом водата му поизври, можете да равиете мръвката от фолиото (внимавайте да не се изгорите) и да я поставите върху ориза, за да се запече за 8-10 минути.

4. Докато тази част от ястието се готви, пригответе соса, като пююрирате краставицата с чесъна и добавите получената ароматна каша към киселото мляко.

5. Поднесете ястието като сервирате основа от ориз, отгоре сложите парчета от нарязаното печено свинско, покапете го с млечен сос и на финала украсите с прясна билка.

Снимка: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта