Свинско с грах
Традиционно, но много вкусно ястие с месо.
Необходими продукти:
- 200 г нарязано на кубчета свинско месо
- 300 г замразен грах
- 2 пресни зрели домати, обелени и нарязани
- 1 голям морков, нарязан
- 1 средна глава червен лук
- черен пипер
- пресен магданоз, нарязан на кубчета
- 1/2 кубче зеленчуков бульон, разтворен в 200 мл топла вода
- зехтин Еxtra virgin
Начин на приготвяне:
1. Сложете на дъното на голяма и дълбока тенджера зехтин.
2. Нарежете лука на жулиени и заделете.
3. Загрейте зехтина на средно висок огън и добавете свинското месо.
4. Пържете докато месото си смени цвета и добавете лука и моркова. Пържете като разбърквате от време на време, докато лукът омекне.
5. Прибавете замразения грах, доматите, магданоза и черния пипер. Разбъркайте добре и добавете зеленчуковия бульон. Намалете котлона до слаб, покрийте и гответе като бъркате от време на време докато бульонът се изпари.
6. Поднесете топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ