Печено свинско под картофи, домати и кашкавал
Подобие на мусака със свински хапки, рендосани картофи, домати и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 1 кг свинско месо
- сол и пипер
- 2 с.л. олио
- 3 глави лук
- 2-3 домата
- 4-5 скилидки чесън
- 3 с.л. майонеза
- 3-4 картофа
- 200 г кашкавал
- китка магданоз
Начин на приготвяне:
1. Месото нарежете на хапчици и обтрийте със сол и пипер. Намазнете тава и разпределете мръвките на дъното ѝ.
2. Рендосайте картофите на едро ренде, лука нарежете на колелца, чесъна намачкайте на паста, кашкавала - рендосайте, доматите нарежете на парченца и смесете с майонезата, а магданоза - наситнете.
3. Сглобете ястието. Върху месцата подредете лучените кръгчета, оторе разпределете рендосаните картофи, посолете и поръсете доматите.
4. Бутнете в загрята на 200 градуса фурна за 40 минути. След това извадете, намажете чесъна, поръсете рендосания кашкавал (добре е да го държите в хладилник) и наситнения магданоз. Допечете на 180 градуса за още 10 минути.
5. Сервирайте като мусака - тази е по-странна, но определено доста вкусна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ