Регистрация

Печено патешко с картофи, мед и ябълки

Печено патешко с картофи, мед и ябълки
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1787

Медено патешко с гарнитура от картофи и ябълки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г патешки гърди или патешко филе или 1 кг патешки бутчета
  • 800 г картофи
  • 2 ябълки
  • сол и пипер
  • 4 скилидки чесън
  • 2 с.л. зехтин
  • 8 с.л. олио
  • 1 с.л. оцет
  • 3 с.л. мед
  • 50 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Ако патешкото е с кожа, направете разрези в кожата напречно, за да се образуват ромбове. Много е важно да не разкъсвате кожата до месото, а разрезите да бъдат само повърхностни. Обтрийте мръвките със сол и пипер.

2. Сгорещете 1-2 с.л. олио в тигана и запържете гърдите като първо готвите с кожата надолу. За по 2 минути от страна е достатъчно.

3. Намачкайте чесъна, смесете със зехтина, оцета и меда и намажете запечатаните меса.

4. Картофите обелете, нарежете на хапки и изсипете в тавичка. Овкусете със сол и пипер и внимателно налейте водата, за да не отмие подправките и след това покапете с останалото олио. Добавете ябълките - почистени и нарязани на едри хапки. Отгоре подредете месото с кожата нагоре и завийте с алуминиево фолио.

5. Печете на 200 градуса в предварително загрята фурна за 20 минути. Разгърнете фолиото, намалете фурната на 180 градуса, намажете с останалата медена смес и допечете за още 15 минути - докато картофите се сготвят.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта