Регистрация

Печено патешко с картофи, мед и ябълки

Печено патешко с картофи, мед и ябълки
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1870

Медено патешко с гарнитура от картофи и ябълки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г патешки гърди или патешко филе или 1 кг патешки бутчета
  • 800 г картофи
  • 2 ябълки
  • сол и пипер
  • 4 скилидки чесън
  • 2 с.л. зехтин
  • 8 с.л. олио
  • 1 с.л. оцет
  • 3 с.л. мед
  • 50 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Ако патешкото е с кожа, направете разрези в кожата напречно, за да се образуват ромбове. Много е важно да не разкъсвате кожата до месото, а разрезите да бъдат само повърхностни. Обтрийте мръвките със сол и пипер.

2. Сгорещете 1-2 с.л. олио в тигана и запържете гърдите като първо готвите с кожата надолу. За по 2 минути от страна е достатъчно.

3. Намачкайте чесъна, смесете със зехтина, оцета и меда и намажете запечатаните меса.

4. Картофите обелете, нарежете на хапки и изсипете в тавичка. Овкусете със сол и пипер и внимателно налейте водата, за да не отмие подправките и след това покапете с останалото олио. Добавете ябълките - почистени и нарязани на едри хапки. Отгоре подредете месото с кожата нагоре и завийте с алуминиево фолио.

5. Печете на 200 градуса в предварително загрята фурна за 20 минути. Разгърнете фолиото, намалете фурната на 180 градуса, намажете с останалата медена смес и допечете за още 15 минути - докато картофите се сготвят.

Снимка: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. rak
  2. Паста
  3. 30
  4. 844
  5. Чили
  6. 98
  7. CA
  8. 700
  9. вечеря
  10. жените

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта