Печено месо чар сю
Свинско с мед и шери.
Необходими продукти:
- 500 г свинско
- 2 скилидки чесън, счукани
- 2 с.л. сухо шери
- 2 с.л. сос хойсин
- 1 с.л. кетчуп
- 1 и ½ с.л. соев сос
- 1 с.л. течен мед
- 1 и ½ с.л. кафява захар
- щипка смесени подправки
Начин на приготвяне:
1. Нарежете свинското на тънки лентички. Смесете всички съставки заедно. Оставете свинското да се маринова възможно най-дълго, минимум 2 часа.
2. Обикновено човек пече чар сю-то в гореща фурна. Заливайки го от време на време с останалата марината. Ако не раполагате с фурна сложете цялото свинско заедно с маринатата в един малък тиган с незалепващо покритие и го оставете бавно да къкри, докато всичко се сготви и стана кафеникаво и лепливо.
Забележка: на снимката не е завършеното ястие. Просто снимка от хладилника, докато се маринова.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ