Печени тиквички с домати и босилек
Салата от тиквички на грил с три вида чери домати и много подправки.
Бон Апети
Излъчен на 14.07.2017
Лятна салата с тиквички показват Лора и Стоян, като залагат на силния дъх на предястието и неговия шарен вид. Четири свежи срердно големи тиквички се нарязват косо по широчина и се намазняват със зехтин и осоляват. Следва да се запекат на плоча за не много дълго време, така че да останат свежи и сочни. Все пак правим салата.
Червени, жълти и кафяви чери домати се измиват и разполовяват през средата. Голям розов домат се нарязва на кубчета и всички те се смесват в купа, където се овкусяват с чесън, босилек, каперси, риган, балсамов оцет, сол и зехтин. Следва да се добавят изпечените и охладени тиквички, нарязани на ленти. Ето вкусната салата, която може да се превърне в основно хранене за лятната ви диета.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ