Чипс от тиквички без мазнина
Панирани тиквички на фурна с кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 2 тиквички
- 1 яйце
- 1 с.л. мляко
- 60-100 г рендосан кашкавал или настърган пармезан
- сол и черен пипер на вкус
- галета
- чесън на прах и лют пипер по желание
Начин на приготвяне:
1. Обелете тиквичките, измийте ги и ги нарежете на колелца с дебелина около половин сантиметър. Овкусете със сол и пипер.
2. В купа разбийте яйцето и добавете в него млякото.
3. В плоска чиния смесете галетата с рендосаното жълто сирене, което сте си избрали. Добавете още сол и пипер и сложете сухи подправки на вкус. Аз го правя с чесън и съвсем малко лют пипер.
4. Застелете си голямата тава на фурната с хартия за печене.
5. Овалвайте тиквичките първо в яйцето, а след това в сухата смес. Редете в тавата.
6. Печете на 200 градуса за 25 минути или докато не прецените, че чипсът е готов.
7. Можете да сервирате поръсени с наситнен пресен босилек или с млечен или чеснов сос за потапяне и в компанията на чаша студена бира.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ