Печени тиквички със спанак и сирене
Салата със спанак, гриловани тиквички, лешници и козе сирене, овкусена със сос от нар.
Бон Апети
Излъчен на 19.05.2017
Лесна и вкусна салата с много полезни вещества правят Лора и Стоян в компанията на малката Дарис. Това е и рецепта за едно нискокалорично предястие или салатен ордьовър за гости, защото хем е вкусно и представително, хем се приготвя бързо и с лекота.
Първо тиквичките се измиват и се нарязват надлъжно с мадолина. Ако нямате - направете го с много остър нож. Следва да се намажат със зехтин и да се запекат съвсем кратко, но двустранно на наребрен тиган или грил. После се смесват с листенца бейби спанак, но салатата не свършва дотук.
Правим апетитен сладко-кисело-солен дресинг като смесваме сос от нар с оцет и зехтин и ароматизираме с риган. Сега идва време за сервиране, като овкусените с дресинга зеленчуци се разпределят в индивидуални чинии. След това се поръсват с натрошени печени лешници и парченца козе сирене или друг вид сирене по желание. Вече всичко е готово за сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ