Печени ребърца с киви и карамел
Лесно | Порции 3
| Видяна: 1222
Свински ребра със сладникаво-пикантен сос.
Необходими продукти:
- 1,5 кг свински ребра
- 2 кивита
- 100 г кафява захар
- 3 скилидки чесън
- 1-2 с.л. лют пипер или чили на прах
- 2 с.л. ябълков оцет
- 2 с.л. сок от лайм (или лимон)
- 2 с.л. сол
- 1 с.л. царевично брашно
Начин на приготвяне:
1. Обелете и пюрирайте кивитатат с пасатор. Пресипете в купа получения киви сос.
2. Добавете към него намачкания или минат през преса чесън, солта, лютия пипер, захарта, царевичното брашно, лимоновия сок и оцета. Разбъркайте много добре.
3. Изсипете ребрата в сместа и с ръка ги обтрийте хубаво с маринатата.
4. Пресипете в тава, увийте с алуминиево фолио и печете във фурна на 180 градуса за 1 час.
Най-важните съставки
кафява захар, киви, лайм, лимонов сок, лют пипер, свински ребра, Свинско, сол, царевично брашно, чесън, чили, чили на прах
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:20 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ