Регистрация

Печени ребърца с киви и карамел

Печени ребърца с киви и карамел
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1222

Свински ребра със сладникаво-пикантен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1,5 кг свински ребра
  • 2 кивита
  • 100 г кафява захар
  • 3 скилидки чесън
  • 1-2 с.л. лют пипер или чили на прах
  • 2 с.л. ябълков оцет
  • 2 с.л. сок от лайм (или лимон)
  • 2 с.л. сол
  • 1 с.л. царевично брашно

Начин на приготвяне:

1. Обелете и пюрирайте кивитатат с пасатор. Пресипете в купа получения киви сос.

2. Добавете към него намачкания или минат през преса чесън, солта, лютия пипер, захарта, царевичното брашно, лимоновия сок и оцета. Разбъркайте много добре.

3. Изсипете ребрата в сместа и с ръка ги обтрийте хубаво с маринатата.

4. Пресипете в тава, увийте с алуминиево фолио и печете във фурна на 180 градуса за 1 час.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта