Регистрация

Печени ребърца с медена глазура

Печени ребърца с медена глазура
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 5609

Свинско със свежо картофено пюре.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За ребърцата:

  • 600 г свински ребърца, почистени от излишната мазнина
  • 100 мл готов меден сос (или течен мед)
  • джинджифил, обелен и нарязан на парчета
  • 1/2 глава жълт лук, обелен

За картофеното пюре с чесън и див лук:

  • 1 глава чесън, печен
  • връзкадив лук, нарязан
  •  3 големи картофа
  •  сол и пипер на вкус
  • 1/3 малка бучка масло
  • 1/3 ч.ч. мляко

Начин на приготвяне:

На ребрата:

1. Ако ребрата са много дълги, ги нарежете на парчета с желаната големина. Сложете ги в голяма тенджера с джинджифила и лука - по този начин ще окрехкотите месото и ще отстраните силния аромат на свинското. Налейте достатъчно вода, за да се покрият хубаво ребърцата и варете около 1-1.5 ч. Месото трябва да омекне много добре.

2. Когато се сварят ребърцата, ги подредете в тавичка за печене, с месестата част нагоре и ги намажете с медения сос. Сложете във фурната за 15 мин. на 180ºС. Обърнете ги откъм костта и намажете със соса от тавичката. Печете още 15 мин. и пак обърнете. Намажете с останалия сос и печете 5 мин.

3. Оставете за 2 мин., нарежете ги и поднесете с картофеното пюре и гарнитура от зеленчуци.

На печения чесън:

1. Изрежете горната част на 1 глава чесън и на около 1/4 от върха и посолете хубаво показалите се скилидки. Може да използвате морска сол, ако предпочитате. Поръсете с щедро количество зехтин. Увийте в алуминиево фолио и печете за около 20 мин. на 180ºС във фурната. Чесънът е готов, когато сърцевината му е много добре омекнала. Изстискайте полученото пюре в купа, като държите главата чесън с хартия за печене, за да не се изгорите.

На картофите:

1. Измийте и обелете картофите. Сварете ги до омекване - за около 25 мин.

2.Сгорещете 1/3 ч.ч. мляко. Добавете го при картофите, заедно с маслото и сол и пипер на вкус. Прибавете чесновото пюре и намачкайте всичко много добре. Преди поднасяне прибавете малко див лук.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта