Регистрация

Свински ребърца с барбекю сос

Свински ребърца с барбекю сос
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 7161

Свински ребърца със сос барбекю и ябълков сайдер.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г свински ребърца, с малко мазнина
  • 5 с.л. светъл соев сос
  • 4 с.л. захар
  • 3 с.л. кленов сироп или 1 с.л. мед
  • 3 с.л. китайско вино за готвене
  • 2 с.л. ябълков сайдер
  • 2 с.л. доматен сос
  • 400 мл вода

Начин на приготвяне:

1. Бланширайте ребърцата.

2. Сварете ги в тенджера с всички необходими продукти за соса.

3. Когато заври, намалете огъня до слаб.

4. След 1 1/2 ч. свалете от котлона и заделете.

5. Продължете да варите до сгъстяване на соса наполовина.

6. Сложете ребърцата в тавичка за печене, постлана с фолио.

7. Полейте ребърцата със соса и печете 10 мин. на 150ºС или според фурната - не трябва да прегорят бързо, а да попият много хубаво соса.

8. Извадете от фурната и намажете с още сос.

9. Върнете във фурната и печете още 10 мин.

10. Обърнете ребърцата, намажете със сос и печете още 15 мин.

11. Намажете още веднъж със сос на половината време от печенето.

12. Извадете и поднесете.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
3
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта