Свински ребърца с барбекю сос
Свински ребърца със сос барбекю и ябълков сайдер.
Необходими продукти:
- 500 г свински ребърца, с малко мазнина
- 5 с.л. светъл соев сос
- 4 с.л. захар
- 3 с.л. кленов сироп или 1 с.л. мед
- 3 с.л. китайско вино за готвене
- 2 с.л. ябълков сайдер
- 2 с.л. доматен сос
- 400 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Бланширайте ребърцата.
2. Сварете ги в тенджера с всички необходими продукти за соса.
3. Когато заври, намалете огъня до слаб.
4. След 1 1/2 ч. свалете от котлона и заделете.
5. Продължете да варите до сгъстяване на соса наполовина.
6. Сложете ребърцата в тавичка за печене, постлана с фолио.
7. Полейте ребърцата със соса и печете 10 мин. на 150ºС или според фурната - не трябва да прегорят бързо, а да попият много хубаво соса.
8. Извадете от фурната и намажете с още сос.
9. Върнете във фурната и печете още 10 мин.
10. Обърнете ребърцата, намажете със сос и печете още 15 мин.
11. Намажете още веднъж със сос на половината време от печенето.
12. Извадете и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ