Печени пресни картофи с чесън
Млади картофки на фурна със зехтин, чесън и подправки.
Необходими продукти:
- 1,5 кг дребни пресни картофки или стари малки картофи
- 1,5 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 6 скилидки чесън
- 60 мл зехтин за готвене (може високоолеинов шарлан или олио)
- магданоз или копър за поръсване при поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Картофките обелете ако са стари или почистете ципата с нож, ако са пресни. Не нарязвайте - нека си останат цели.
2. Прехвърлете ги в голяма тава, така че да не се застъпват.
3. Поръсете със сол и пипер и разбъркайте.
4. Намачкайте чесъна или го минете през преса директно върху картофите. Размешайте отново.
5. Покапете със зехтина и приберете в загрята на 190 градуса фурна за 20 минути.
6. Извадете, обърнете картофите и върнете на същата температура за още 15 минути.
7. Извадете, обърнете пак и върнете за 10 минути.
8. Прехвърлете изпечените картофи в купа. Поръсете с наситнени листа магданоз или копър и сервирайте.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ