Регистрация

Печени питчици с масло, чесън и магданоз

Печени питчици с масло, чесън и магданоз
Средно   |   Порции 16 броя   |   Видяна: 1663

Малки хлебчета с чеснова коричка, магданоз и едра сол.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 500 г брашно
  • 200 мл газирана вода
  • 50 мл вода
  • 7 г суха мая
  • 3 с.л. олио или зехтин
  • 2 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сол

За топинга:

  • наситнен магданоз
  • 2-3 намачкани скилидки чесън
  • 2 с.л. олио, зехтин или разтопено масло
  • чили по желание
  • сол (може и морска или таква на едри кристали)

Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята във водата, заедно със захарта. Оставете докато шупне.

2. Пресятото брашно смесете със солта и изсипете в него шупналата мая и газираната вода. Добавете олиото и замесете меко и нелепнещо тесто. При нужда добавете още вода или брашно. Оставете да втаса на топло за 1 час.

3. През това време смесете разтопеното масло с чесъна и наситнения магданоз.

4. Застелете тава с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 200 градуса.

5. Премесете втасалото тесто и оформете от него 16 питчици. Сложете да се пекат за 15 минути.

6. След изваждане намажете хлебчетата обилно с маслената смес и поръсете с едра сол - коричката става много апетитна и ароматна.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта