Печени пилешки гърди под коричка
Печено пилешко с коричка от кашкавал, яйце, майонеза, домати и чесън по френски.
Необходими продукти:
- 1 голяма глава лук (около 130 грама)
- 1-2 домата (около 170 г общо)
- 3 яйца
- 150 г кашкавал
- 2-3 скилидки чесън
- листата на 1/2 връзка магданоз
- 1/4 ч.л. черен пипер на прах
- 1/4 ч.л. сол
- 2 с.л. майонеза
- 800 г пилешки гърди + сол и пипер
- 1 ч.л. куркума
- 1 ч.л. сладък червен пипер
- 1 с.л. олио
Начин на приготвяне:
1. Пуснете яйцата да се сварят. Гответе 7 минути след кипване на водата.
2. Домата, магданозените листа и лука нситенете и прехвърлете в купа. Добавете намачкания чесън, сол и пипер и майонезата.
3. Рендосайте кашкавала и сварените яйца и разбъркайте на паста.
4. Гърдите разполовете през средата на дебелината и начукайте между два листа стреч фолио или в плик за храна, за да се изтънят. Трябва да се получат 4 сравнително тънки, но не прозрачни филета. Поръсете със сол и пипер, червен пипер и куркума от всяка страна.
5. Намажете дъното на тава, в която ще се поберат мръвките без да се застъпват, с 1 с.л. олио. Положете отгоре пилешките пържоли.
6. Покрийте всяка мръвка с по 1/4 от сместа с яйца и кашкавал и пъхнете в предварително загрята фурна на 200 градуса без вентилатор за 20 минути.
7. По желание поднесете със свежа салата и майонезен сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ