Пълнени ябълки със стафиди и орехи
Печени ябълки с плънка от сушени плодове, ядки и канела.
Необходими продукти:
- 30-тина грама орехи
- 50 г захар
- 40 г стафиди
- 1 ч.л. канела
- 4 големи ябълки
- 20 г масло
- вряла вода
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете начупените орехови ядки с канелата, захарта и стафидите.
2. Измийте ябълките. Без да ги белите с нож изрежете горната част при точката към вътрешността под формата на конус, като внимавате да не срежете целия плод. Извадете конуса.
3. С метална чаена лъжичка изгребете неядливата част от сърцевината вътре в ябълкта, като внимавате да не нараните целостта на плода отвън.
4. Разпределете сместа с ядки и стафиди в оформените дупки, а ябълките подредете в тавичка. Върху всяка сложете по малка бучица масло.
5. Сипете топла вода колкото да покрие дъното на тавата.
6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ