Регистрация

Печени лодки от патладжани с домати и чушки

Печени лодки от патладжани с домати и чушки
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 4846

Пълнени патладжани със зеленчуци и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 патладжана
  • 4 с.л. зехтин
  • 2 чушки
  • 3 скилидки чесън
  • 5 домата
  • връзка пресен магданоз
  • 1 глава лук
  • 1 ч.ч. кипяща вода
  • 1 с.л. лимонов сок
  • 100 грама бяло саламурено сирене
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Попарете доматите с вряща вода за 10-20 секунди, за да се шокират. След това ги обелете и нарежете на малки кубчета.

2. Разрежете патладжаните на две половини по дължина и извадете сърцевината първо с нож, а след това дооберете с чаена лъжичка. Не изхвърляйте вътрешността.

3. Наситнете лука, чушките и чесъна. Сгорещете 2 с.л. зехтин в тиган и запържете първо лука до покафеняване, след това добавете чушките с чесъна и оставете да се готвят няколко минути.

4. Добавете доматените кубчета и наситнената сърцевина от патладжана в тигана, овкусете със сол и пипер, излейте лимоновия сок и смесете хубаво.

5. В друг тиган загрейте останалия зехтин и запържете патладжанените лодки по малко от всички страни.

6. В тавичка наредете лодките с отвора нагоре, а него напълнете със запръжката. След това сипете чашата кипяща вода и покрийте тавичката с метално фолио.

7. Печете на 200 градуса в предварително загрята фурна за 45 минути. Отгърнете фолиото. Патладжаните трябва да са добре разварени. Ако прецените, печете още малко без покривало.

8. Няколко минути преди да извадите окончателно, поръсете с натрошено сирене и наситнен магданоз.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта