Лодки от тиквички с моцарела и зеленчуци
Пълнени тиквички с пържени домати и моцарела.
Необходими продукти:
- 2 средни тиквички
- 1 патладжан
- 2 скилидки чесън
- 1 глава червен лук
- 1 червена чушка
- 4 домата
- сол и пипер на вкус
- връзка магданоз
- лют пипер по желание
- 2 с.л. растителна мазнина за готвене
- 1 топка моцарела (125 г)
Начин на приготвяне:
1. Патладжана измийте, обелете, нарежете на кубчета и посолете. Оставете настрани за 15 минути. След това измийте под течаща вода и оставете да се отцеди върху хавлиена кърпа.
2. Докато патладжанът си отделя горчивината, пригответе останалите продукти. Наситнете лука и чесъна. Доматите обелете и нарежете на кубчета. Чушката почистете и нарежете на полумесеци. Магданоза наситнете.
3. Разполовете тиквичките по дължина на лодки. С лъжица изгребете част от сърцевината и нарежете на хапки.
4. Сгорещете растителната мазнина, запържете лука и чесъна за 2 минути. След това добавете патладжана и тиквичката, гответе още 3 минути. После доматите и чушката и гответе на умерен огън още 5-7 минути докато чушката се отпусне, а патладжанът омекне.
5. Нарежете моцарелата на кръгчета. Посолете вътрешността на лодките и подредете моцарелата в тях.
6. Запръжката от тигана, която сте махнали от огъня, подправете със сол, пипер, лют пипер по желание и наситнения магданоз. Разпределете в лодките.
7. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ