Печени кюфтета на шишче
Кюфтета с тиквички и чушки на шиш.
Различен начин за готвене и поднасяне на домашните кюфтета предлага Иван Звездев като нанизва кюфтачетата на шиш в компанията на червена и зелена чушка и тиквичка. Вместо лукът да се пече на цял резен на шиша, той се вкарва в каймата и така месните топчета стават по-профрни.
Първо се оформят кюфтетата като каймата се смесва със силно наситнен лук и подправки. Готовите кюфтета се овалват в галета и изчакват оформянето на зеленчуците, за да се нанижат на предварително накиснатите шишове, редувайки се с чушка и тиквичка. На финала се посолява и се покапва с мазнинка. После влиза във фурната и за по-малко от половин час ястието е готово. Можете да сервирате с гарнитура от прясна салата, бобена салата, картофи или друго по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ